Satspuljemidler til udvidelse af fritvalgsrammen

Tirsdag morgen faldt aftalen om fordeling af satspuljemidler på sundhedsområdet på plads. 770 millioner blev fordelt på forskellige initiativer. Heraf er afsat fire millioner til en udvidelse af fritvalgsrammen for Center for Hjerneskade og Vejlefjord Rehabilitering.

Det glæder Hjerneskadeforeningen som gennem efteråret har bearbejdet politikerne på Christiansborg for netop at få øget fritvalgsrammen for de to sygehuse.

– Det er essentielt at flere borgere med erhvervet hjerneskade får mulighed for at få behandling for deres skader på de to specialiserede sygehuse. Rammerne er desværre begrænsede, og de to centre kan ikke modtage alle de henvendelser der kommer. Men med udvidelsen af fritvalgsrammen på 4 millioner kroner er det nu sikret at flere kan få den altafgørende specialiserede bevilling. Vi havde selvfølgelig håbet på en større bevilling, men i en tid hvor vi næsten kun møder besparelser, er det positivt med en merbevilling, siger Hjerneskadeforeningens direktør Morten Lorenzen om den nye aftale.

Dokumentaren ‘Dem vi var’ har også haft indflydelse på politikernes beslutning. Dokumentaren satte fokus på behandlingen af yngre borgere med hjerneskade, og Kristian Boserup fra ‘Dem vi var’ var under sin genoptræning på ophold flere forskellige steder, herunder både Center for Hjerneskade og Vejlefjord Rehabilitering.

SF’s Kirsten Normann Andersen har til TV2 Nyhederne udtalt: “Som vi alle oplevede i ‘Dem vi var”, så har flere hjerneskadede brug for en ekstra hånd. Det er svært at finde et kvalificeret tilbud til dem som er blevet hjerneskadet efter en hjerneblødning. Jeg er meget tilfreds med at vi har sikret dem flere hænder på afdelingerne.”

Ud over de 4 millioner til hjerneskadeområdet er der blandt andet tildelt 33 millioner til styrket rehabiliteringsindsats for sclerose, 30 millioner til styrket rehabiliteringsindsats for Parkinson-patienter og 22 millioner til en forsøgsordning med medicinsk cannabis. Se hvordan hele satspuljen blev fordelt

Vores egen Facebook-familie skriver:
Klik på taleboblen under fotoet for at komme til kommentarsporet.